В новините
 
03.04.2007 11:52   Новината е видяна 3604 пъти
Регистрират хиляди работници от вътрешността на страната за местните избори по Черноморието

 

От няколко седмици тече масова адресна регистрация в община Созопол на работници и строители от вътрешността на страната, алармира лидерът на СДС в морската община Стойо Недин. Според него, изкуственото „набъбване” на населението по морето е свързано с предстоящите местни избори.
В момента в Созопол има над 3 000 работници, а в Черноморец и селата от общината над 4 000. На фона на 10- те хиляди местни избиратели се оказва, че населението до този момент е набъбнало двойно. По данни на полицията, близо 2/3 от регистрираните временно работници са от криминалния контингент.
„Оказва се, че тези хора ще решат съдбата на местните жители, изкривявайки тотално вота им”, заяви Недин. Той припомни случилото се на местните избори в Созопол през 2003 – та година, когато отново регистрирани преди вота избиратели от вътрешността на страната предрешиха изкуствено избора на Веска Караманова.
Според СДС Созопол, такова опорочаване на изборите се очаква и в другите морски общини от областта. Недин е отправил покана до ръководствата на СДС в Бургас, Поморие, Несебър, Приморско и Царево за обща среща за обсъждане на ситуацията и реакция по проблема. Тя ще е на 21 април  в Созопол. От дискусията сините ще излязат с конкретно предложение за промяна в закона на местните избори, която да ограничи възможността хората с временна регистрация в общините да подменят вота на местното население. „Ще предложим принципа на уседналост да бъде въведен и за местните избори”, заяви Недин. Според него, местната власт е за хората с постоянно местоживеене и само те трябва да избират управленците си, а не пришълците, които си заминават веднага след изборите.
Лидерът на СДС Созопол още заяви, че изкуствената регистрация на хора преди избори е дело на кандидат- кметове, които са убедени, че вече са загубили доверието на съгражданите си. Недин е убеден, че предложението на СДС ще срещне съпротива именно от тези партии, които залагат на манипулацията на вота.  





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |