В новините
 
03.04.2007 22:06   Новината е видяна 3766 пъти
ДСБ атакуват договора за петролопровода Бургас-Александруполис

 

Изграждането на петропровода Бургас-Александруполис ще разруши развитието на цялото Южно Черноморие, ще доведе до рязко намаляване цените на имотите, ще рефлектира негативно върху туризма и риболова. Това заяви в Бургас лидерът на ДСБ Иван Костов. Той обяви, че парламентарната група на партията ще гласува против ратификацията на договора.

Според Костов решението, което е взето за построяване на три терминала за разтоварване на петрол е неприемливо. От ДСБ предлагат да бъде извършена комплексна оценка за въздействие върху околната среда на разположението на терминалите . Независими експерти трябва да кажат как ще се отрази  реализацията на проекта и върху развитието на туризма в Несебър, Поморие и Бургас, смятат от партията на Костов.

Те призовават бургазлии да се солидаризират с техния протест и да кажат “не” на проекта.

Костовистите обещават протестни действия и подписка, към която приканват да се присъединят хотелиери, строителни предприемачи и браншови организации.

Само преди дни в Бургас на кръгла маса, представители на ГЕРБ, ЕДП и Новото време призоваха споразумението за петролопровода да не се ратифицира, докато няма гарантирани екопараметри на проекта.

 





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |