В новините
 
10.04.2007 21:44   Новината е видяна 4419 пъти
В НАП – Бургас очакват още 30 000 декларации за доходите

 

Седмица преди края на кампанията за деклариране на доходите и осигурителните вноски за 2006 г., в териториалната дирекция на Националната агенция за приходите очакват още близо 30 000   декларации по Закона за облагане на доходите за физическите лица, съобщиха от агенцията.

Подадените досега декларации са 34 040. От тях 7226 са подадени по пощата  като 6015 са на гише в самия пощенски клон, а другите чрез обратна разписка. По интернет са подадени 231 декларации. Анализът показва, че всеки четвърти жител на региона предпочита алтернативния начин за контакт с администрацията.

„Вече втора година е в сила  семейното подоходно облагане и много родители се възползват от възможността да намалят данъчната си основа. За това обаче те трябва също да подават декларации за доходите. Работилите само по трудови правоотношения през 2006 г. могат да подават тези декларации и след 16-и април”, коментира директорът на дирекция „Обслужване” Сияна Димитрова.

3 306 жители на областта са подали декларациите си до 31-и януари. Над 2 000 са платили в същия срок данъчното си задължение по ЗОДФЛ и са се възползвали от 5-процентната отстъпка. Внесената сума от тези лица е  близо 3 милиона лева. 

От НАП-Бургас апелираха да не се изчаква последния срок на кампанията. Тази година той е понеделник – 16-и април, тъй като 14-и и 15-и април  са почивни дни.

Удължено работно време няма да  има. Събота и неделя са почивни за администрацията дни, поясниха от НАП – Бургас.

Годишната данъчна декларация може  да бъде подадена и директно от интернет-страницата на приходната администрация www.nap.bg, подписана с електронен подпис, а също и чрез 39 пощенски клона в региона. Трябва да се внимава при попълването на формулярите, да не се пропуска ЕГН и подписите на деклараторите на определените места, тъй като в противен случай по закон декларацията се счита за неподадена.     Декларацията се подава независимо от размера на облагаемия доход, включително и когато данъчната основа е под необлагаемия минимум за 2006 година –  2160 лева, а определеният по декларацията данък се плаща в 30-дневен срок от датата на подаването. Едноличните търговци, които през 2006 г. не са осъществявали дейност и не са получили други доходи, подлежащи на деклариране, не подават годишна данъчна декларация по чл.41 от Закона за облагане доходите на физическите лица.

До 500 лева е глобата за подаване на годишната данъчна декларация след законоустановения срок, а до 1000 лева е санкцията за непосочване или невярно посочване на данни, водещи до определяне на данък в по-малък размер.

Всички самоосигуряващи се лица  трябва да подадат в офисите на НАП еднократно, със срок също до 16-и април,  декларация по образец № 6 с попълнени данни за дължимите осигурителни вноски за предходната година – 2006-а. Декларацията може да бъде подадена също и по интернет чрез електронен подпис, и по пощата, но само чрез обратна разписка, припомниха още от НАП – Бургас.

 





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |