В новините
 
11.04.2007 21:15   Новината е видяна 3868 пъти
Бунтове в Созопол и Черноморец срещу петролопровода

 

Жители на Община Созопол създадоха два инициативни комитета за иницииране на граждански действия против изграждането на петролопровода Бургас – Александуполис, съобщиха организаторите. 
Инициативният комитет в Созопол се оглавява от Димо Петров – предприемач, а в Черноморец – от Диана Колчева.

Целта им е да обединят недоволните от бъдещото изграждане на петролопровода граждани.

Инициаторите смятат, че обектът ще окаже фатално влияние върху екологията, туризма и икономическото развитие на морските общини. Според тях, в момента годишните приходи от туризъм са 2 млрд. лв., а очакваните приходи от петролопровода – едва 35 млн. лв.  При евентуални екологични последствия, парите, които ще получи българската държава по никакъв начин не биха компенсирали загубите в туризма, а и това ще бъде край на препитанието на хиляди жители на морските общини.

Инициативните комитети ще търсят подкрепа от всички политически партии и екологични организации. Засега на призива им са се отзовали от СДС Созопол.

От Созопол и Черноморец ще търсят връзка с жителите на останалите морски общини за създаването на подобни граждански формирования по места. Целта е да се изгради национална мрежа от инициативни комитети и да се предприемат общи действия за изразяването на гражданското недоволство.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |