В новините
 
11.04.2007 21:40   Новината е видяна 3654 пъти
Кметът на Камено предлага обществен комитет да контролира пясъчната кариера в Константиново

 

Държавните институции да се съобразят с несъгласието на жителите на село Константиново за изграждането на пясъчна кариера там. За това настоява кметът на община Камено Димитър Которов.

Над 60 жители на селото присъстваха днес на общественото обсъждане на положителния доклад на екоминистерството по ОВОС във връзка с дадената на фирма „Андезит” концесия за изграждането на пясъчна кариера в Константиново. Находището от пясък се намира в местността Калов баир, а срокът за експлоатацията му от фирмата е 35 години. Според еколозите, добива на пясък няма да повлияе негативно върху въздуха, ландшафта и шума в селото. Аргументите им обаче не бяха приети от местните жители. Хората изразиха несъгласието си да бъде започнато изграждането на кариерата с мотив, че не вярват на констатациите на експертите.

„Ако изграждането на кариерата стартира, жителите на селото да си изберат обществен комитет, който да следи за поетите от концесионера ангажименти и да контролира всяка негова стъпка”, предложи пред присъстващите Димитър Которов. Той се ангажира общината съответно да сигнализира компетентните институции за евентуалните нарушения. Градоначалникът още заяви, че община Камено не е страна в концесията, всички разрешителни се издават от държавата и по тази причина няма реалните властови ресурси да промени ситуацията. Преди да бъдат дадени на фирма „Андезит” земите на находището от пясък са били държавни.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |