В новините
 
12.04.2007 22:16   Новината е видяна 3640 пъти
Българите ще пътуват без визи в Турция

 

Правителството утвърди измененията във визовата ни спогодба с Турция от 1993 г., по силата на които Турция ще въведе пълен безвизов режим за българските граждани, притежаващи валидни обикновени паспорти. Те ще могат да влизат, преминават транзит и напускат територия на Турция през всички ГКПП, отворени за международен превоз на пътници и товари, без визи за срок до 90 дни в рамките на 6 месеца. Новият документ беше подписан на 23 март 2007 г., след като проектът му беше одобрен от правителството на 14 март.
От изискването за транзитни визи ще бъдат освободени турските граждани, притежаващи валидни визи или разрешения за пребиваване, издадени oт държави-членки по Конвенцията за прилагане на Споразумението от Шенген или на Европейския съюз, Швейцария и Лихтенщайн. Те ще могат да преминат транзит без визи за срок до 5 дни. За всички останали, които не отговарят на тези условия, ще се изискват визи за транзитно преминаване.
Предвижда се издаването на многократни визи за краткосрочно пребиваване с право на престой до 90 дни в рамките на 6 месеца, считано от датата на първото влизане с валидност до 1 година, на турски граждани, които имат значителен принос в развитието на търговско-икономическите отношения между двете страни и поддържат активни делови контакти с български търговски фирми.
Спогодбата влиза в сила от датата на получаване на последната нота, с която двете страни взаимно се уведомяват, че са изпълнили вътрешно-правните си процедури.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |