В новините
 
13.04.2007 21:45   Новината е видяна 3507 пъти
МОСВ търси пари за изграждане на пречиствателни станции по Черноморието

 

Изграждането на пречиствателни станции по Черноморието е приоритет на Министерството на околната среда и водите /МОСВ/ и ще бъдат намерени средства за това, информира сайта на ведомството. Ще търсим възможности за финансиране на тези проекти от Оперативната програма „Околна среда”, въпреки че не всички населени места по Черноморието отговарят на критериите за еквивалент жители, посочи министър Чакъров.
Той припомни, че според поетите от страната ни ангажименти по договора за присъединяване към ЕС със средства от европейските фондове трябва приоритетно да се финансират пречиствателни станции в населените места. За съоръженията, които ще обслужват населено място и курорт или вилно селище да се търсят възможности за финансиране чрез публично частно-партньорство.
Министър Чакъров призова представителите на туристическия бизнес да подкрепят изграждането на НАТУРА 2000, защото това е механизъм за съхраняване на природата. А тя е капитал за развитието на туризъм, който ще привлича платежоспособни туристи. Този потенциал все още не се използва достатъчно добре.
Донка Соколова, председател на Българската асоциация на туристическите агенции, потвърди това и призова да се използва целият потенциал на природата ни, която е уникална. У нас например има 35 вида птици, които отдавна са изчезнали в Европа и се срещат само тук, това е богатство, което може да ни носи приходи, смята Соколова.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |