В новините
 
17.04.2007 20:48   Новината е видяна 3650 пъти
Командироват лекари от вътрешността на страната по Черноморието за лятото

 

Пет мобилни лекарски екипа със санитарни автомобили ще бъдат командировани от вътрешността на страната по Южното Черноморие за летния сезон, съобщи Матей Матеев, зам. министър на здравеопазването при срещата си с областния управител Любомир Пантелеев днес. Две от линейките ще бъдат разположени в Слънчев бряг, а останалите на юг от Бургас. Екипите ще работят денонощно, на 24 часов режим.

Около 80 % от нашите туристи са от страни членки на ЕС, това означава, че те имат право на безплатно и качествено здравеопазване, каза Матеев. Всички общопрактикуващи лекари, които имат договор със Здравната каса, ще могат да преглеждат чуждите туристи и да попълват европейски документи. На всеки хотел на видно място ще има табела, която ще указва къде туристите идващи от ЕС ще могат да получат медицинска помощ, стана ясно още по време на срещата.

За туристите, които идват от страни не членки на ЕС, ще бъде изготвен специален ценоразпис от Министерство на здравеопазването и медицинската помощ ще се плаща от пациента. За тази услуга лекарите трябва да издават фискален бон. Ще бъдем много строги в това отношение и ще се правят съвместни проверки с РЦЗ, МВР и данъчните служби за спазване на разпоредбите, каза още зам. министърът.

 





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |