В новините
 
19.04.2007 00:18   Новината е видяна 3220 пъти
Училищата сами решават за приема за първокласници

 

Училищата в страната, към които напливът от първокласници е по-голям от свободните места, ще могат сами да решат как да приемат децата. Това стана ясно в сряда след среща на шефовете на регионалните инспекторати по образование.
Миналата година проблемът създаде напрежение както в училищата, така и сред родителите, на някои от които се наложи да чакат с дни, за да запишат първи детето си.
МОН не може да постави задължителни условия за прием на първокласници, тъй като по закон тази дейност се регулира от самите училища.
От ведомството вече са изпратили набор от препоръчителни критерии, които по желание училищата ще прилагат. МОН предлага с предимство да се приемат деца, които живеят близо до училището, имат братя и сестри, които учат в същото училище или някои от родителите работят там. Улеснено ще е записването на деца с увреждания, ако училището има достъпна среда. Самите училища ще могат да включат и допълнителни критерии по свой избор.
Веднъж приети, критериите трябва да са поставени на видно място в училищната сграда, така че родителите да могат да се запознаят с тях.
Подаването на заявления за прием става най-късно до края на май, а записването на приетите деца става на 15 юни./mediapool.bg/ 





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |