В новините
 
19.04.2007 01:00   Новината е видяна 3792 пъти
Москва ратифицира Бургас-Александруполис до май

 

Държавната дума на Русия (долната камара на парламента) може да ратифицира проекта за строителство на петролопровода Бургас-Александруполис до края на април. Това предаде РБК, ден след като мнозинството от гръцките  депутати одобри подписаното в началото на март в Атина споразумение между България, Гърция и Русия.
Вчера гръцкият парламент ратифицира документа с гласовете на двете основни политически сили - управляващата консервативна партия Нова демокрация и опозиционното социалистическо движение ПАСОК. Другите две парламентарно представени партии - Комунистическата и лявата коалиция се въздържаха от гласуване.
В България до началото на великденската ваканция на парламента, приключила вчера, споразумението не бе внесено. Очаква се неговото одобрение да се движи заедно с документа, подкрепящ другия балкански петролопровод –Бургас-Вльора, информира mediapool.bg.
Засега срещу тръбата се обявиха ЕДП, ГЕРБ, Новото време и ДСБ.
В Созопол и Черноморец бяха създадени инициативни комитети против изграждането на петролопровода.
Стартът на реализацията на руско-българо-гръцкия проект ще бъде даден веднага след ратификацията му от парламентите на страните-участници. По думите на гръцкия министър на развитието Димитрис Сиуфас се очаква това да стане в края на 2008 г. и проектът да бъде завършен в края на 2010 г.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |