В новините
 
20.04.2007 22:23   Новината е видяна 4902 пъти
Обмислят изграждането ваканционно селище от затворен тип край поморийското село Просеник

 

Ваканционните селища започнаха да обхващат не само крайбрежието, а и старопланинските части в Бургаска област. Така, край село Просеник, е предвидено строителството на нов ваканционен комплекс от затворен тип. Комплексът се състои от 26 еднофамилни къщи. Инвестицията е на бургаската строителна фирма "ГМ строй" ООД. Ваканционният комплекс е на площ 6440 кв.м. Общите площи са обединени от обслужваща улица в П-образна форма, осигуряваща транспортната обезпеченост. Основният автомобилен подход се осъществява от север чрез два входно-изходни пункта. Проектирана е лятна беседка за отмора и отдих.
Иначе, всяко от жилищата е със собствена ориентация. Къщите са на два етажа с разгъната застроена площ (РЗП) около 100 кв.м. Общата РЗП на комплекса е 2700 кв.м. Към всяка сграда има дворно място с възможност за барбекю и открито място за паркиране.
Във вътрешната си част къщите са еднотипни на първо ниво - дневен кът с широка веранда, кухненски бокс и трапезария с място за камина и вътрешна стълба за втория етаж. На второ ниво има две спални и санитарни помещения, на същото ниво има складови и обслужващи помещения.
Архитектурата на сградите е решена в традиционен стил с каменна и дървена облицовки и бяла мазилка, които се редуват и съчетават във фасадното оформление. Съвременният облик на комплекса е съчетан с дървени елементи (перголи) и вертикални дървени скари. Предвидено е подходящо богато озеленяване на дворните пространства. /Дневник.bg






Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |