В новините
 
24.04.2007 19:09   Новината е видяна 3707 пъти
Токът поскъпва през юли?

 

Възможно е увеличение на цените на тока от 1 юли, обяви председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране Константин Шушулов.

„На първо място ще защитим интересите на потребителите – битови и стопански, за да не се допусне затруднение за бита и да не се стигне до увеличение на себестойността на българската продукция и трудности да се продава тя на европейските пазари”, каза председателят на комисията.

„Ще се държи сметка на енергийните дружества да не се декапитализират, но в момента никое от дружествата не е в лошо финансово състояние”, каза Шушулов.

„Не бива да се допуска проста аритметика за сбор на исканите от различните енергийни дружества проценти на увеличение не електроенергията и да се стига до извода, че поскъпването ще е с 25%. Комисията няма да допусне такова увеличение”, коментира Шушулов. Той напомни, че се търси начин разходите по поддръжката на спрените първи и втори блок на АЕЦ "Козлодуй" да не товарят цената на тока, произведен от пети и шести реактор. /darik.net/

Междувременно от EVN България поискаха увеличение на тока средно с 6,29 на сто.

 





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |