В новините
 
25.04.2007 19:40   Новината е видяна 3858 пъти
Проект стимулира безработни да развиват бизнес

 

Програма на Агенцията по заетостта, подпомогната от Световната банка стимулира безработните да развиват бизнес. Мащабният проект се реализира на територията на област Сливен от бургаската нестопанска „Агенция за развитие на Югоизточен регион на планиране”.

Проектът „Планиране на местното икономическо развитие на Област Сливен” стартира в края на 2006 г. и се реализира успешно чрез серия от  обучителни семинари за популяризиране на местния икономически потенциал и инвестиционни проекти. Той има за цел да подпомогне реинтеграцията на безработните на пазара на труда, да повиши общата производителност и да намали броя на хората, нуждаещи се от социални помощи.

Идеята е да се мотивират и насърчат безработните да се реализират професионално, включително - развивайки собствен бизнес.

Работата по „Планиране на местното икономическо развитие” включва първоначални проучвания и изграждане на местен капацитет за планиране на икономическото развитие на общността, подробни изследвания и популяризация на местния икономически потенциал, изработване на комуникационна стратегия и рекламни материали.

До този момент са проведени предварително планираните семинари в четирите общини в Областта и са изготвени анализи на текущото състояние на местната икономика, на тенденциите и процесите протичащи в Областта и на възможностите за привличане на инвестиции и създаване на нови работни места. До края на месеца ще бъде предадена на Областна администрация Сливен и стратегията за икономическо развитие и разработен план за реализация й. Проектът ще приключи на 17 юни 2007 г., като до тогава ще бъдат изработени реакламите материали и комуникационната стратегия на Областта.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |