В новините
 
10.05.2007 23:50   Новината е видяна 4084 пъти
Синдикатите в порта подкрепят свои колеги

 

Всички синдикални членове от работещите в Пристанище Бургас ще подкрепят символично ефективната стачка на автобусните шофьори в някои градове на страната на 15 май. Това съобщи председателят на КТ “Подкрепа” в порта Здравовеста Николова.
По време на протеста всеки работник ще носи на ревера си лентичка с надпис “Протестирам!”, а табели, обявяващи подкрепата за шофьорите на автобуси ще бъдат разпространени из цялото пристанище.
Портовиците настояват за отмчяна на Наредбата за регулиране средствата за работна заплата с над 50 % държавно и общинско участие, както и в раздел II на Наредбата за категоризация на труда при пенсиониране, да бъдат допълнени професиите: докер, докер-механизатор и талиман.
Протестна декларация с тези искания, работещите в пристанището изпратиха до Министрите на транспорта и труда и социалната политика и до финансовия министър Пламен Орешарски./Дарик радио/





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |