В новините
 
12.05.2007 00:14   Новината е видяна 3839 пъти
Колбаси от ЕС с изтичащ срок на годност продават у нас

 

Търговци купуват колбаси с изтичащ срок на годност от Европейския съюз и ги препродават у нас. Това съобщиха от Асоциацията на месопреработвателите.
Причината е, че българският пазар е непретенциозен и няма проблем да се продаде това, което европейците изхвърлят.
След присъединяването ни към общия пазар към страната ни потеглят дори и крайчетата на скъпоструващи колбаси, които изостават из европейските магазини.
Според месопреработвателите обаче проблемът е в евтините салами с изтичащ срок на годност. Тенденцията да ядем това, което Европа не иска, се засилва, притеснени са те. Много популярни са вносните малотрайни колбаси с дълъг срок на годност.
Един от начините да се заобиколи срокът на годност е препакетирането на стоките. От ДВСК потвърдиха, че подобни злоупотреби са възможни, но обясниха, че не допускат у нас да влизат продукти, на които е изтекъл повече от 1/3 от срока на годност, и са в постоянна връзка с вносителите.
Единственият начин да сме сигурни в безопасността на това, което ядем е да четем етикетите, а на тях да има възможно най-малко неразбираеми формули./news.bg/





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |