В новините
 
16.05.2007 22:08   Новината е видяна 3349 пъти
Монтираха звукови уредби на светофарите в Несебър

 

10 звукови системи, които да улеснят пресичането на хората със зрителни проблеми са монтирани на светофарите в Слънчев бряг и Несебър. Инициативата е на Чавдар Александров, председател на неправителствената асоциация за насърчаване на чуждестранните инвестиции, който осигури и финансирането й.

Александров се ангажира и с поставянето на рампи за хора с увреждания на обществени сгради в Несебър. На среща с директора на центъра за психологически изследвания Иван Карагьозов, бяха обсъдени най- проблемните сгради в морския град, до които много местни жители и туристи нямат достъп поради липсата на рампи.

Александров и Карагьозов направиха и оглед на двете училища в Несебър, здравния център и сградата на общинската администрация. Те проучиха техническите възможности за монтирането на съоръжения за достъп на хората с увреждания, както и за направата на помощни съоръжения в тоалетните на съответните институции.

През следващата седмица ще бъде поискана среща и с кмета на общината Магдалена Мандулева, за да се обсъдят възможностите за по- бързо издаване на разрешителни за направата на рампите преди началото на активния туристически сезон. Те ще бъдат финансирани от Александров.

„Аз и колегите ми приехме присърце идеята за достъпен град за хората с увреждания. Смятаме, че не се изисква толкова много, за да имат те равноправен достъп до всички сгради в общината”, заяви Александров. 

 





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |