В новините
 
16.05.2007 22:56   Новината е видяна 3528 пъти
Пускат ученици на екскурзия само по светло

Учениците ще пътуват на екскурзии вече само по светло. Това решиха депутатите, приемайки на второ четене промените в Закона за туризма. В текста на новото изискване се казва, че пътувания на групи ученици ще могат да се организират само в светлата част на денонощието.
За този период се приемат часовете от изгрева до залеза на слънцето по данни на Националната метеорологична служба. Това означава, че за времето от 20 часа вечерта до 7 сутринта подобни пътувания са забранени. Не по-малко от осем часа нощувка трябва да се осигури на децата по време на ексурзиите, се казва още в нормативния акт. Тя трябва да бъде в категоризиран туристически обект.
10 000 лева ще трябва да плати всеки туроператор нарушил изискванията на Закона. При повторно нарушение, фирмата ще трябва да извади 20 000 лева. В договорите с туроператорите ще трябва да бъде вписна и годината на производство на автобусите, както и техническото им състояние.
Парламентът прие промените, осигуряващи сигурност на децата по време на пътувания, след малко повече от три години от трагичната катастрофа при река Лим. На 4 април 2004 г. български автобус с около 50 ученици и преподаватели от Свищов катастрофира на границата между Сърбия и Черна гора и падна в река Лим. 12 деца загинаха./vsekiden.com/





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |