В новините
 
21.05.2007 22:01   Новината е видяна 3478 пъти
Край на поливането с питейна вода в Бургаско

 

Забранява се поливането с питейна вода във всички общини на Бургаска област. Това ще стане със заповед на кметовете на общини.
От ВиК Бургас ще изпратят по селата екипи от специалисти, които да следят дали ограничението се спазва.
Това стана ясно днес на среща между кметовете, шефа на ВиК Ганчо Тенев, шефа на Гражданска защита Йордан Лозев и зам. областния управител  Георги Николчев. Съвещанието бе свикано по повод продължителното засушаване. Засега няма проблем с баланса на язовирите Камчия, Ясна поляна и Ново Паничарево, каза Ганчо Тенев. През последните седмици обаче се забелязва изключително завишение на потреблението на питейна вода. Причината затова е, че стопаните масово поливат селскостопанските си насаждения с вода за пиене.
В Бургаска област към месец май има 27 селища на режимно водоподаване, сочат данните на ВиК. Най – много от тях се намират в община Руен. Други осем села са пък с недостиг на вода.
Още два – три дни ще има краткотрайни валежи на територията на областта, но те не са в такова количество, че да създадат проблеми, съобщи Дамян Боронтиев от ХИС – Бургас. В момента заради топлата зима валежите са с 50% под нормата. Проблемът със засушаването остава, защото от миналото лято не е имало сериозни валежи в региона. Такава е прогнозата и за следващите месеци.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |