В новините
 
21.05.2007 20:30   Новината е видяна 4455 пъти
"Бургаски захарен завод" дължи 38 млн. лв. данъци

 

"Бургаски захарни заводи" АД е най-големият данъчен длъжник в област Велико Търново. Дружеството е със задължение към държавата от 37 925 192 лв. Компанията развива дейност в бургаския град Камено, но е със седалище в старата столица на ул. "Никола Габровски" 9 ет. 1. На този адрес са счетоводна къща и частен дом и никой не е чувал за съществуването на тази фирма.
"Бургаски захарни заводи" АД няма имущество, върху което може да се наложат обезпечителни мерки, няма банкови сметки и ценни книжа, няма вземания към банки и трети лица и длъжникът е предаден на Агенцията за държавни вземания (АДВ), каза Галина Николова, директор на Териториалната дирекция на Националната агенция за приходите във В. Търново. Преди два месеца производството срещу дружеството е прекратено, защото вземането е несъбираемо, казаха от АДВ в Русе.
Според информационната система "Дакси" собственици на фирмата са "Клинк Груп Украйна" ООД със 79% от капитала и Министерството на икономиката с 19%. Като изп. директор е вписана македонската гражданка Мария Радзиевска.
Това е куха структура. Тази фирма никога не е била реален пазарен субект и името Радзиевска ми е абсолютно непознато, каза Георги Узунов, изп. директор на "Захарни заводи" АД Горна Оряховица.
През 2003 г. "Бургаски захарни заводи" АД премества седалището и данъчния си адрес от Бургас във Велико Търново на ул. "Ст. Стамболов" 79. Тогава от фирмата излизат дъщерните дружества на "Мултигруп", личи от направените вписвания в търговския регистър на Великотърновския окръжен съд. В края на 2005 г. адресът на фирмата се мести на ул. "Н. Габровски" 9. С местенето на регистрацията на адреси се печели време за прехвърляне на активите от едно на друго юридическо лице и фирмата остава само с дългове, срещу които няма какво да се вземе, обясниха експерти финансовите гимнастики, през които е минала "Бургаски захарни заводи".
В Камено на територията, където дейност би трябвало да развива длъжникът, работи друга фирма ­ "Бургаски захарен завод" ЕАД. Той е приватизиран през 1993 г. от "Мултигруп". През 1998 г. нашумя със скандалите около контрабандно изчезналите кораби със захар. Заводът се контролира от "Литекс комерс" на Гриша Ганчев. През 2005 г., когато заводът беше затворен за ремонт, усвои 50 хил. т от захарните квоти с тръстикова захар, спечелени от "Литекс комерс"./econ.bg/





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |