В новините
 
22.05.2007 00:04   Новината е видяна 4062 пъти
Чуждите медии за вота в България

 

Престъпността доминирала при първите евроизбори у нас

Управляващата социалистическа партия в България претърпя поражение на вчерашните избори за евродепутати, които приключиха без ясен победител, отбелязва на своята уеб-страница Би Би Си. В материала се посочва, че Движението за права и свободи /ДПС/ и опозиционната партия "Граждани за европейско развитие на България" /ГЕРБ/ са привлекли значителна част от протестния вот.
Убийствата на представители на организираната престъпност и корупцията в правителството доминираха при първите избори за евродепутати в България, изтъква пък британският "Дейли телеграф". Правителството бе изправено пред сериозно предизвикателство в лицето на популистките политици, противопоставящи се на корупцията, и крайнодесните националисти, коментира вестникът.
Американският "Бостън глоуб", цитирайки Ройтерс, поставя ударението върху големия дял на негласувалите на изборите. Българското коалиционно правителство се помъчи да запази позициите си на изборите за представители в Европарламента при ниска избирателна активност, свидетелстваща за разочарованието на хората заради корупцията и бедността. Над две трети от гласоподаватели си останаха у дома - голяма част от тях обезверени от липсата на напредък в реформите на правителството и борбата с престъпността, коментира изданието.
Българите гласуваха за първи път за депутати в Европейския парламент, откакто станаха пълноправни членове на ЕС на 1 януари 2007 г., но тези първи избори поставиха нов рекорд в България - рекордно ниска избирателна активност, пише италианският в. "Кориере дела сера". Над две трети от българските избиратели предпочетоха да си останат у дома, разочаровани от неизпълнените обещания за реформи на управляващата тройна коалиция, ръководена от социалистите. Тези първи избори за евродепутати ще бъдат запомнени с отличното представяне на новосъздадената десноцентристка партия ГЕРБ, както и с доброто постижение на партията на турското малцинство ДПС, коментира изданието.
Дори китайският всекидневник "Пийпълс дейли" коментира в електронното си издание вчерашните избори за евродепутати в България. Вестникът отбелязва факта, че България за първи път избира свои евродепутати. В материала се изтъква ниската избирателна активност, която изданието отдава до голяма степен на недобрата осведоменост на избирателите и на дъждовното време. Политическите партии в България имаха големи очаквания от изборите, надявайки се, че евентуална победа ще им подсигури силен коз за следващото правителство. Опозицията разчиташе да спечели добри позиции при вота като първа стъпка към свалянето на сегашния кабинет на управляващата тройна коалиция, водена от социалистите, посочва изданието./vsekiden.com/





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |