В новините
 
29.05.2007 22:10   Новината е видяна 3419 пъти
Комисия проверява опасните водоеми в Бургаско

 

Специална комисия ще провери техническото и ескплоатационно състояние на потенциално-опасните водни обекти на територията на областта, както и проводимостта на речните русла и отводнителните системи в населените места. В нея влизат представители на Гражданска защита, Басейнова дирекция за Черноморски район, Изпълнителната агенция по хидромелиорации, ВиК и Напоителни системи.
Протоколът от проверките ще бъде изпратен в Министерството на държавната политика при бедствия и аварии.
До 15 юни 2007 г. собствениците или ползвателите на водоеми трябва да актуализират аварийните си планове, да се сключат или анексират договорите между собствениците на водоеми и лица, чийто личен състав, техника и механизация са предвидени за ползване съгласно аварийните планове, при необходимост да осигурят резервно електрозахранване на помпени станции за питейни води на ВиК и отводнителните помпени станции. Това гласи заповед на Областния управител.
До 22 юни 2007 г. кметовете на общини трябва да осъществят контрол за наличието и актуализацията на аварийните планове на собствениците или ползвателите на водоеми, да актуализират плановете за проводимост на речните русла, да проверят състоянието на мостовете и праговете на реките и др.
При възникване на опасност от наводнение собствениците или ползвателите на водоеми трябва незабавно да информират Гражданска защита, за ситуация, с която не могат да се справят своевременно, да организират денонощни дежурства.
Необходимо е кметовете да контролират организирането на групи за наблюдение при увеличаване оттока на реките, да организират извеждането, подслоняването и оказването на първа помощ на пострадалите, да организират действия по надграждането на диги при застрашени от преливане участъци, да организират бързото оповестяване на населението и поддържат постоянна връзка с ръководителите на потенциално опасните водностопански системи и водни обекти.
В срок до 29 юни собствениците или ползвателите на водоеми трябва да извършат изследване на риска при експлоатация на потенциално- опасните язовири с цел определяне параметрите на заливаемите зони в реките, както и времето на протичане, достигане и оттичане на високата вълна.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |