В новините
 
30.05.2007 20:00   Новината е видяна 3620 пъти
65% са пушачите сред бургаските студенти, сочи проучване на РИОКОЗ Бургас

 

150 студенти от висшите училища в Бургас са анкетирани  за зависимостта им към цигарите. 88 жени и 62 мъже на възраст от 20 до 35 години участваха в проучването. Само 35% са непушачите, а останалите 65% -пушат, сочат обобщените данни.  

България е сред водещите страни по потребление на цигари. Среднодневното количество на изпушвани цигари се движи от 41,6 млн. цигари, като потреблението се увеличава с нарастване на дохода на домакинството. Двама от трима мъже в активна възраст у нас пушат, пушачка е и всяка трета жена. Равнището на тютюнопушене сред 15 годишни младежи в България е най-високо в Европа, с тенденция към намаляване на възрастовата граница. На пасивно тютюнопушене са изложени 68,5% от децата в България. Значително е повишено тютюнопушенето сред хора с нисък икономически статус и ромското население.

На 31 май отбелязваме Световния ден без тютюнопушене. Тази година той ще премине под надслов “Среда, свободна от тютюнев дим”.

 





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |