В новините
 
31.05.2007 23:00   Новината е видяна 3994 пъти
Сменяме личния си лекар през юни

 

Здравноосигурените граждани могат да сменят личния си лекар, като се регистрират при друг общопрактикуващ лекар от 1 до 30 юни, съобщиха от Здравната каса. 
Смяната може да се извърши два пъти годишно - през месеците юни и декември, като пациентът има право да избере личен лекар на територията на цялата страна. За смяната не се изисква отписване от листата на досегашния личен лекар. Това, както и включването на пациентите в листата на новоизбрания общопрактикуващ лекар, се извършва по служебен път от РЗОК.

 Хората, които искат да направят такава смяна, трябва да закупят регистрационна форма за постоянен избор и да я попълнят при предпочитания от тях общопрактикуващ лекар. Цената й е 0,10 лв. и в районните здравноосигурителни каси (РЗОК) има информация за местата, откъдето може да се закупи.  

При новоизбрания лекар заедно с регистрационната форма се представя здравноосигурителна книжка и документ за актуален здравноосигурителен статус. Ако здравноосигуреното лице все още няма здравноосигурителна книжка, смяната се извършва с третия екземпляр от регистрационната форма за избор на ОПЛ.

 Информация за лекари, сключили договор с НЗОК, се предоставя от РЗОК, където има списъци с имената, адресите, телефоните и специалностите на изпълнителите на медицинска помощ.

 





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |