В новините
 
02.06.2007 00:29   Новината е видяна 4327 пъти
Въвеждат нови стандарти за сигурност при разплащания с карти

 

Всички компании, работещи с разплащателни кредитни или дебитни карти, трябва да отговарят на стандартите за сигурност "Payment Card Industry Data Security Standards" след 30 септември тази година. В противен случай е възможно да бъдат глобени до 500 000 USD.
Стандартите са определени от най-големите световни компании, предоставящи разплащателни карти. Това изискване за по-голяма сигурност е в резултат на увеличения брой съобщения, идващи от различни компании, за кражби или загубване на лични данни.
Кражбите на кредитни карти са били най-честата форма на кражба на идентичност, като са 26% от всички докладвани през 2005 година. Загубите от тях за финансовите институции и бизнесите за същата година са повече от 48 милиарда долара, а за частните лица - 5 милиарда долара.
GFI, разработчик на софтуер за мрежова сигурност, сигурност на съдържанието и управление на съобщенията, създаде и представи специален информационен документ, за да обясни какво представляват PCI DSS, как влияят те върху различните компании и какви са последствията при неспазването им.
Документът на GFI проучва следствията за картодържателите от кражбата на данни и обяснява в детайли какви са директивите на PCI - защо е важно компаниите да отговарят на тези стандарти и какви решения са на разположение, за да помогнат на организациите да станат съвместими с тях, съобщиха от дистрибутора на софтуерния производител за България - "Бизнес Софтуер Дистрибутор".
Информационният документ също показва как два от водещите продукти за мрежова сигурност на GFI, а именно GFI LANguard N.S.S. (пълно решение за управление на уязвимостите и кръпките) и GFI EventsManager (мощно решение за управление на записите на събитията – logs), могат да помогнат на компаниите да посрещнат всички „технически“ изисквания заложени в PCI DSS./insurance.bg/





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |