В новините
 
05.06.2007 01:03   Новината е видяна 3521 пъти
Бургас с най-скъпарския офис в Брюксел

 

Бургас ще се “ежи” с най-скъпарския офис, който кметът Костадинов ще открие тези дни в Брюксел. Охолството на бургаския градоначалник изключително контрастира с факта, че за 12 години кметуване, общината не е спечелила нито един голям проект по линия на ЕС, въпреки готовите пари, които чакат да бъдат усвоени. В общинската администрация в Бургас не съществува и отдел за разработването на проекти, което пък прави изключително абсурдна огромната инвестиция в тузарски офис в Брюксел.
Баровското представителство на града ни е разположено в апартамент с площ 70 кв.м., който се намира на площад “Де Меус”  в центъра на белгийската столица. Бургаската община ще заплаща “скромната” сума от 663 евро на кв.м. или 46 410 евро годишен наем за помещението. Други 42 200 евро пък вече са изхарчени за реконструкцията на офиса ни в Брюксел.
Далеч по-скромни са помещенията, които са наели са общините Пловдив и Варна.
Община Пловдив например за разлика от Бургас ще заплаща 9 613,92 евро на година за 17,6 кв.м. – площ няколко пъти по- малка от бургаската.
Варна също е по- скромна в харчовете си. Наемът на представителството на община Варна в Брюксел е фиксиран на 21 000 евро за помещение с площ наполовина на бургаския офис - от 35 кв.м. В цената е включен разходът за запазено място, консумативи като ток и вода и други режийни разходи.
В бургаския офис обаче тези разходи са извън парите за наем. Отделно ще се плащат ползваните услуги, сред които охрана, а също и наем за офис мебели, телефон, вода и ток, както и за заплати на служителите в офиса. Според бургаски общинари  общата издръжка годишно ще е минимум 70 000 евро.

Все още не е ясно, колко служители ще работят в офиса, какви точно ще бъдат задълженията им, какви заплати от бургаските данъци ще получават и каква всъщност ще е реалната полза от огромния лъскав офис за града ни. Ако се съди по крупната инвестиция, в сравнение с общините Варна и Пловдив, бургаският офис би трябвало да донесе няколко пъти по- големи европейски средства в общината, отколкото визираните две общини. Дали?





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |