В новините
 
06.06.2007 20:34   Новината е видяна 3325 пъти
И горските стражари плашат със стачка

 

С ефективни стачни действия заплашват горските стражари в България, ако не получат 25% увеличение на заплатите си от 1 юни т.г. Това обяви председателят на синдиката на работещите в горското стопанство към КНСБ Петър Абрашев.
В момента средната заплата в горския сектор у нас е 368 лева. Около 3000 са стражарите в България и увеличението на заплатите им с 25 на сто изисква допълнителни около 7 млн. лева. годишно.
В същото време лесничеите подкрепят създаването на Национална агенция по горите и настояват за пълна финансова самостоятелност и самофинансиране на отрасъла. През 2006 г. отрасълът е внесъл в републиканския бюджет 140 млн. лева, а е похарчил 95 млн. лева, уточни председателят на горския синдикат Стоян Копралев.
Исканията включват още заплащане на извънредния труд, тъй като по сега действащото законодателство всеки горски стражар трябва да е 24 часа на работа. Иска се и осигуряване на работно облекло, каквото за горските стражари няма от 8 години.
Наред с това работещите в отрасъла настояват за ясна и строга държавна политика относно залесяването, тъй като в момента не се залесява достатъчно. Очаква се тази година да бъдат залесени около 30 000 декара гори при 300-400 000 декара предишни години.
Лесничеите искат и възстановяване на сринатата инфраструктура в горите и изразяват мнение, че сечта в българските гори трябва да е два пъти повече, за да се гарантира здравето на българската гора./econ.bg/





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |