В новините
 
08.06.2007 18:36   Новината е видяна 3518 пъти
Чакат още 6 млн. от закъснели плажания по декларациите за доходите

 

Близо  6 милиона лева е декларираната и невнесена все още сума от данъка върху доходите на физическите лица, съобщи пресаташето на НАП-Бургас Христо Узунов. Срокът за плащане е до 30 дни от подаването на декларацията. 16-и април беше последната дата за деклариране на доходите на физическите лица от миналата година. При просрочване на 30-дневния срок започва начисляването на лихва.
За първите пет месеца на годината приходите от данък общ доход, събрани от териториалната дирекция на НАП в Бургас са 21 милиона лева, което е с 5 милиона лева повече в сравнение със същия период на миналата година. Седем са лицата, внесли данъци над 100 000 лева за доходи за 2006 г.
От началото на годината в Бургаската приходна администрация са приети 24 439 декларации с посочен данък за възстановяване, 17 034 от които по семейното подоходно облагане. В 97 на сто от случаите за възстановяване проверките са приключили и сумите реално са възстановени. Общата върната досега на данъкоплатци сума е 3 милиона лева. 1332 са декларациите, в които е обявено дарение с цел използване на данъчна преференция. От НАП бяха категорични, че всеки един случай  се проверява и при разминаване на фактите и съмнения за незаконно облагодетелстване ще се пристъпва към ревизия.
Бургаската приходна администрация напомня, че данъкът върху доходите може да се плаща по 3 начина -  с банков превод от произволно избрана банка или на гише на обслужващата НАП банка, разкрито в салона за обслужване,  с пощенски запис или по интернет с дебитна карта. 
Пълен списък с обслужващите НАП банки, банковите сметки и кодове за вид плащане, както и примерни образци на платежни нареждания могат да се видят в интернет-страницата  на НАП на адрес www.nap.bg.  

 

 





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |