В новините
 
08.06.2007 19:11   Новината е видяна 4308 пъти
Чужденци мамят застрахователи за пари

 

Разследване на полицията в Несебър установи, че чужденци са подавали фалшиви сигнали за кражби на лични документи, вещи и пари по време на почивката си в страната.
19 годишна шведка се оплакала в РПУ Несебър, че от метална касета са й откраднати 500 лв., паспорт и бордна самолетна карта. В резултат на проверката по образувано полицейско дознание и извършен оглед е установено, че по входната врата на хотелската стая и по металната касета, която била с електронен код, няма следи от взломяване. Констатирано било още, че в касетата се съхраняват парите и документите на още две момичета.
Служителите на реда се усъмнили, че твърденията на 19 год. чужденка не отковарят на истината. В хода на разследването е установено, че тя е загубила парите и документите си на улицата, докато се е прибирала към хотела си.
При първоначалния си разпит в полицията, туристката е заявила, че иска удостоверителен документ за извършената кражба от касетата, който да послужи пред застрахователната компания, тъй като в подобни случаи застрахователите обезщетяват потърпевшия стопроцентово.
60 годишен норвежки турист съобщил, че са му откраднати 220 лв., 7 000 норвежки крони и три задгранични паспорта / неговия, на съпругата и на сина му/, по време на разходка в Слънчев бряг. Норвежецът също поискал удостоверителен документ, който да послужи пред застрахователната компания. Измамата е разкрита, когато на при извършена проверка на ГКПП Аерогара Бургас на заминаващите за Норвегия пътници, е установено че семейството на 60 годишния норвежец се готви да отпътува със задграничните си паспорти, обявени за откраднати дни по-рано. По време на разпита си от служители на РПУ Несебър, туристът заявил, че е намерил паспортите след заявяването на кражбата, но не е уведомил за това българската полиция.

25 годишен гражданин на град Ставангер от Швеция обявил, че паспортът му бил откраднат на плажа. След бързи действия на полицията, било установено, че документът се намира в касата на хотела, в който е отседнал, а младежът изобщо не го е търсил.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |