В новините
 
08.06.2007 23:46   Новината е видяна 3620 пъти
Започват проверки за фалшиви стоки по Черноморието

 

Масирани проверки за фалшиви стоки по Черноморието започват този месец. Това съобщи Марияна Цвяткова, представител на отдел "Правно осигуряване и спорове" към Патентното ведомство. Проверките в района ще се извършват от един актосъставител от ведомството, съвместно със служители на Областна дирекция "Полиция". Ще се проверяват най-вече търговците на едро и производителите. Глобите за нарушения, свързани с патента са до 3000 лв., каза Цвяткова.
За миналата година са издадени над 100 акта и 64 наказателни постановления от трима актосъставители на ведомството, които са работили на територията на цялата страна. При наличие на фалшиви стоки, те се изземват и унищожават, обясни Цвяткова. Тя каза, че това се прави за да се избегне повторното пускане на стоките-ментe в търговската мрежа.
"Глупаво е да се унищожават дрехи и обувки, които могат да се дарят на домове за сираци или стари хора, но практиката показва, че тези стоки никога не стигат до социалнослабите хора, а се връщат обратно в търговската мрежа.", смята Марияна Цвяткова и допълни, че потърпевши от фалшивите стоки са не само притежателите на дадена марка, но и икономиката на държавата и особено потребителите.
Много от ментетата са опасни за здравето на хората, уточни предстaвителката на патентното ведомство. В тази връзка тя каза още, че във Франция има нормативна уредба според която потребител закупил фалшива стока също носи отговорност, а глобите за такова нарушение варират между 20 и 30 евро./econ.bg/





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |