В новините
 
09.06.2007 01:26   Новината е видяна 3417 пъти
По-ниски цени на визите за руски туристи

 

Няма да има отпадане на визите за руските туристи, посещаващи страната ни, като след края на туристическия сезон цената им ще се покачи. Това заяви вицепремиерът и министър на външните работи Ивайло Калфин.
По силата на сключеното на 1 юни визово споразумение между Русия и ЕС, руските туристи плащат по 35 евро за виза за страни в Евросъюза. Визата за България обаче им струва 20 евро, тъй като се освобождават от част от визовата такса, посочи министър Калфин и добави, че намалението ще важи до края на туристическия сезон.
Проблемите по издаването на български визи в посолството ни в Москва са заради постъпващите преди 1 юни паспорти. Трудностите по издаване на визи се дължат и на приемането на нов закон в Русия, който задължава туристическите компании да лицензират дейността си, обясни външният ни министър.
Калфин обяви, че за избягване на опашките от чакащи в българското посолство ще бъде създаден колцентър, който ще регулира потока на приеманите документи.
Въпреки проблемите около издаването на туристически визи, тази година в България се очаква да пристигнат над 250 хиляди руски туристи, с 50 хиляди повече от миналата година, прогнозира министърът./econ.bg/





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |