В новините
 
11.06.2007 16:02   Новината е видяна 3907 пъти
Пак събират спорен наем за каравани на пясъка

 

"Хелио тур-с", която получи по право и без търг 5 от южните плажове по Черноморието, отново започна да събира такси за спорната първа линия на плажа пред къмпинг "Градина". Пясъчната ивица е държавна собственост и там могат да бъдат разполагани само чадъри и шезлонги. Областната управа в Бургас дори предупреди собствениците на каравани да не наемат същите места, защото държавата е в правото си да ги премахне силово оттам.
Шефката на "Хелио" Евгения Банева обаче обясни, че държавата разполага с неверни карти на терена. "Ние имаме други карти, според които тази първа линия попада в рамките на къмпинга", твърди тя. Визираните от нея "фалшиви карти" се съхраняват в бургаската областна администрация. От тях е видно, че "Хелио тур-с" неправомерно е давала под наем места върху самия пясък. М.г. тя прибра по 2000 лв. авансово от каравана на първа линия. Държавата обаче връчи пясъчната ивица на фирма "Крим", чиито босове са близки до Митьо Очите. А те от своя страна тръгнаха силово наново да събират хилядарки за караваните. "Ние тогава им бяхме казали да не плащат повторно", обясни Евгения Банева. Тя даде да се разбере, че пари няма да бъдат връщани.
За този сезон цената е доста по-солена - 3200 лева на ремарке. Евгения Банева я обясни с това, че в нея била калкулирана и такса "курортен фонд". Сумата е твърда и се плаща накуп, независимо дали караваната ще стои само десет дни или цяло лято.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |