В новините
 
11.06.2007 17:04   Новината е видяна 3722 пъти
Още един бизнесмен оглави партия в Бургас

 

Строителният предприемач Ивайло Зартов, един от най-приближените бизнесмени до кмета на Бургас Йоан Костадинов, е поредният партиен лидер в морския град. Вчера той оглави местната структура на партията "Движение за социален хуманизъм", която е коалиционен партньор на БСП. Зартов става неин областен лидер. Той обаче отклони въпросите, свързани с предстоящите местни избори. Каза само, че ако партията му се сдобие с общински съветници, "те ще правят това, за което са избрани - ще бъдат съветници".
Зартов доби популярност, след като през февруари бургаският кмет го даде за пример като "голям благодетел на града". Първо Костадинов обяви, че бизнесменът безвъзмездно ще поеме ремонта на няколко апартамента в изгорял при пожар блок. Веднага след това обаче кметът се опита да прокара през местния парламент докладна, с която на Зартов да бъде предоставен терен от 284 дка в близкото с. Димчево на скандалната цена по 10 стотинки на кв. м. Там предприемачът щял да строи вилно селище. Сделката трябваше да бъде оформена като заменка, при която общината получава насреща разпокъсани терени извън регулация. Те се намират далеч от населени места. След надигналия се медиен шум докладната бе отхвърлена от съветниците.
Зартов е третият бизнесмен и приятел на кмета с партия в Бургас. Преди него в политиката навлязоха предприемачите Ваклин Стойновски, лидер на партия "Бургас", и Георги Манев - шеф на "Средна европейска класа". Междувременно Манев охладил отношенията си с градоначалника.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |