В новините
 
19.06.2007 20:26   Новината е видяна 4028 пъти
Петролопроводът няма да минава през залива «Вромос»

 

Петролопроводът Бургас-Александруполис няма да преминава през залива на Община Созопол. Това заяви заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Калин Рогачев. Той посочи, че не знае откъде в община Созопол са получили информация, че петролопроводът преминава през залива Вромос, който е на територията на общината. “Петролопроводът преминава изцяло през Бургаския залив”, категоричен бе Рогачев. Той посочи, че при всички случаи ще има недоволство от страна на жители на населени места, през където ще преминава петролопроводът, но призова нещата да се погледнат и от друга гледна точка. “Ако приемем вариант, че проектът не се осъществява през България и петролопроводът не преминава оттук; ако, недей Боже, има разлив в Констанца, това няма начин да не засегне и нас, тъй като Черно море е вътрешно море. Така в един момент може да се окаже, че сме засегнати и без да участваме в проекта Бургас - Александруполис”, коментира Рогачев. Той посочи, че за страната ни е по-изгодно да участва в проекта, което би й донесло много ползи. “Предпочитам нещата да са пред мен, да ги виждам и контролирам, отколкото да ги оставя в чужди ръце”, бе категоричен зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството.
“Така че нека да погледнем и от тази гледна точка. Ако не го направим при нас, ще го направят на друго място и ще бъдем много по-потърпевши. Сега ще можем да контролираме процеса и да ни се изплащат обезщетения. Ако стане разлив в Румъния, а ние не участваме в проекта, разливът не само ще ни засегне, но и може би няма да ни платят обезщетения. И ще се получи много по-лошо”, допълни Рогачев.
Той бе категоричен, че трябва да има разяснителни кампании сред населението, през чиято територия преминава петролопроводът, и допълни, че представителите на Министерството на регионалното развитие и благоустройството никога не са се крили от бургаската общественост.
Зам.-министърът не пожела да коментира дали определени интереси стоят зад заблудата на созополската общественост, че съоръжението ще минава оттам./Агенция Фокус/

 





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |