В новините
 
21.06.2007 20:38   Новината е видяна 3830 пъти
106 млн.евро загуби за България от ДДС-то по проекта Бургас-Александруполис

 

България ще загуби близо 106 млн. евро от ДДС върху всички дейности и услуги, свързани с изграждането на петролопровода Бургас-Александруполис, съобщи в Бургас председателят на Института за зелена политика Петко Ковачев.
В Споразумението, подписано от трите страни е посочено, че страната ни се отказва да събира Данък добавена стойност. Изчисленията са направени от експерти на нестопанската организация на база  данните в споразумението, според които 2/3 от строителните дейности ще са на наша територия.
Друг икономически негативен ефект експертите са прозряли в определянето размера на данъчните и неданъчни плащания, такси и компенсации.
България и Гърция ще са длъжни да правят отстъпки по отношение на данъците, митата, таксите и други плащания докато не постигнат конкурентноспособност с другите маршрути за транспортиране на петрол, смята Петко Ковачев.
За пореден път бяха изказани на глас опасенията, че няма достатъчно гаранции за защита на региона и Черно море от аварии, инциденти и разливи.
При изпълнение на Споразумението ще възникнат и социални проблеми, свързани с живота и здравето на гражданите при физическата охрана на тръбопровода и останалите съоръжения, както и отчуждаването на земи, посочи още Ковачев.
Основният извод на експертите е, че България е най-ощетената от трите страни.
То ще бъде атакувано в съда от правозащитните организации ако позволява закона, съобщи Петко Ковачев.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |