В новините
 
22.06.2007 01:55   Новината е видяна 4258 пъти
Д-р Богдан Димитров: Време е да се разчупи 12 год. модел на едно управление

 

Зам. председателят на ПП “Средна европейска класа” д-р Богдан Димитров пред Бургас инфо

 

 

Д-р Богдан Димитров е лекар по дентална медицина, носител на наградата “Млад проспериращ стоматолог”, номиниран за стоматолог на годината от Съюза на българските стоматолози.
Семеен, с едно дете.

 

Д-р Димитров с какво ви привлече партия “Средна европейска класа”?
Защо влязохте в политиката?

 

- Привлече ме с идеите да защитава интересите на малкия и средния бизнес. По мое мнение средната класа е необходима във всяко едно общество, колкото по-голям процент хора са в тая средна класа, толкова по-стабилно е обществото, толкова по-голям напредък може да има това общество и толкова по-независимо и даващо мнение може да бъде то.
В политиката влязох, защото мисля, че вече съм достатъчно узрял и уравновесен, за да мога да помогна за развитието и на партията и на страната ни.

 

Преди дни в медиите излезе социологическо проучване, според което средната класа в България е 40 % от активното население. Вашата партия тези хора ли обединява и с какво?

 

- Първо за мен лично този процент ми се струва много висок.
Струва ми се нереалистично, но разбира се не съм социолог.
Политическа партия “Средна европейска класа” няма за цел да обедини само тези хора. Тя е отворена към всеки един, който има желание да живее по-добре, има желание да се развива в тази държава, да остане в тази държава и да работи за нейното благо.

 

Какви са посланията ви към хората? С какво вашата партия се отличава от останалите политически формации?

 

- Аз не искам да коментирам послания на останалите политически формации и техни обещания.
С какво се различава партия СЕК- с новаторски идеи, с огромно желание за работа, както и с вяра, че с тази работа можем да променим живота на хората в страната.

Един от акцентите в програмата ни е облекчаване на данъчната политика за хора, които инвестират в култура и в здравеопазване. Според мен специалистите в българското здравеопазване започват все повече да се деквалифицират. Приоритет на правителствата  в по-развитите европейски държави с по-сериозна икономика и социална политика е да помагат за усъвършенстването на своите лекари, които после да могат да дават здраве на нацията.

Как ще мотивирате избирателите да гласуват, видяхме какво стана на последните избори за европарламент. Избирателната активност бе едва 28,60 %

-         Последните избори показаха много ниска активност, което е показателно, че хората изгубиха вяра в политиците. Политик стана едно компрометиращо понятие. Хората не виждат, че нещо се променя, много често стават свидетели, че политиците работят най-вече за лична изгода, а не в полза на обществото.
Лично аз съм човек, който иска, може и казва каквото мисли. Това и ще обяснявам на хората.

Вие ще обещавате ли?

-         Не, аз няма да обещавам. Аз имам идеи, за които ще работя и ще направя всичко възможно за тяхното реализиране.

 

Какво смятате, че трябва да се промени в сегашното управление на града?

 

 -         Най – малкото да се разчупи 12 годишния модел на едно управление. Открай време Бургас, за разлика от други градове не се управлява с особено родолюбие. Това разбира се е мое мнение. Някак си града остава на втори план, а Бургас е с много възможности, не казвам, че не се развива, но ми се струва, че повече средства могат да остават тук, че  Бургас трябва да бъде основно за бургазлии.

 

Какво мислите за предложението на БСП да не бъдат допуснати новосформираните политически партии да участват в местните избори наесен преди да са се явили на парламентарни?

 
- Предполагам, че БСП си имат някакво политическо оправдание за това. Не съм запознат, но не го намирам за разумно поради факта, че живеем в демократично общество и всеки има право да отстоява мнението си, да защитава дадени позиции и дори и да обвинява.

 





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |