В новините
 
28.06.2007 20:00   Новината е видяна 3637 пъти
Камено дава сградата на бившето полицейско управление за „Център за обществена подкрепа” на деца

 

Сградата на бившия полицейски участък в Камено ще бъде дадена за нуждите на Център за обществена подкрепа”. Това реши на свое заседание днес Общинският съвет.

Центърът ще се обслужва от отдел социална закрила и е част от общинската програма за закрила на детето за 2007 – ма година.  Целта е да се подпомогнат деца в неравностойно социално положение, като им се оказва методическа помощ и се защитават техните интереси. Едни от целите на програмата са да се намали броя на децата, отглеждани в специализирани институции като се създадат условия за задоволяване на техните потребности, както и да се извършват социални услуги за деца от рискови групи .

В програмата е отделено специално внимание и на мерките за защита на децата от насилие, злоупотреби и други форми на експлоатация, както и да се гарантира равен достъп на децата до качествено образование. Предвидени са мерки и за намаляване на децата жертви на пътно- транспортни произшествия чрез серия от превантивни дейности.

На сесията днес, кметът Которов застана категорично зад протестите на жителите на село Константиново против изграждането на каменна кариера там. Градоначалникът подкрепи общата декларация на общинския съвет и заяви готовността си да съдейства по всякакъв начин за защита на интересите на местните жители.

„Случващото се в Константиново за пореден път показва, че държавата изцяло е абдикирала от проблемите по места и продължава да вменява на общините да се справят с проблеми, които са наложено законодателно”, заяви Которов. „Отново ще алармирам всички институции за проблема, но след като някой създава тези ощетяващи хората закони, трябва да носи и съответната отговорност за това”, заяви още кметът на Камено.

На днешната сесия  бяха обсъдени и мерките за борба с бездомните кучета.

В отговор на питане колко са новорегистрираните жители на общината към месец март 2007 – ма, става ясно, че те са около 70 и информацията за това е публикувана в интернет.

Общинският съвет прие и докладната записка на кметът Которов, за разкриването на детска кухня в Камено. За целта вече има разрешение от съответните институции.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |