В новините
 
28.06.2007 19:25   Новината е видяна 3750 пъти
Съветници искат извънредна сесия за петролопровода

 

17 общински съветници настояват за провеждане на извънредна сесия на Общинския съвет в Бургас.
Единствената точка в дневния ред е свързана с продължаващата неизвестност около въздействието на проектите за нефтопроводи за разтоварване на петрол  в Бургаския залив.
Въпреки многократно поставените въпроси от бургаската общественост,  кметът и общинската  администрация остават безразлични към безпокойствата  на гражданите.  
Мълчанието, липсата на информация,  бездействието на местната власт при  изграждане на  предприятия и съоръжения  в предишни години  доведоха  до тежки и непреодолими проблеми в екологията на Бургас.
Реална е опасността  този  рецидив  да се повтори, а  мнението на бургазлии по жизненоважни  въпроси  за  бъдещето на общината - да не  бъде чуто.  
В искането си  общинските съветници настояват кметът да  поиска официално от  отговорните власти незабавно стартиране  и  оповестяване на резултатите от процедура по оценка  за въздействие  върху околната среда  за петролопровода Бургас - Александруполис. 
Да бъде възложено на кмета да организира подробна  информационна кампания относно  въздействието на петролопровода  върху околната среда  с широко участие на експерти от правителствени и неправителствени организации за период не по-кратък от 30 дни. Да бъде насрочен и проведен референдум, който да отговори на въпросите, свързани с  информираността, опасенията и  степента им на подкрепа  за изграждане на петролопровода.
С искането за  информационна кампания и референдум  за  петролопровода  представителите на всички  партии могат  да покажат  своята  ангажираност  към  тези  жизненоважни за  общината проблеми  като  мобилизират  активното участие на своите  членове и симпатизанти  – подчертават вносителите.

 





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |