В новините
 
28.06.2007 21:11   Новината е видяна 4413 пъти
Дадоха на концесия още три плажа в Бургаско

 

3 плажа по Черноморското ни крайбрежие ще бъдат предоставени на концесия за услуга без търг или конкурс за срок от 11 години, реши правителството.
Созополската фирма “Хелио-тур-с” ще бъде концесионер на “Къмпинг “Златна рибка”. “Лазурен бряг” пък ще стопанисва морски плаж “Къмпинг “Нестинарка”- община Царево. “ИТС 2005”  ще бъде концесионер на “Стамополу-Перла” в община Приморско.
Програмата на концесионерите включва обособяване на зони за санитарно-хигиенни съоръжения и питейно водоснабдяване, за спортно-развлекателни дейности, търговски обекти, както и свободна зона, в която посетителите на плажа ще могат да разполагат собствени пособия. Плажовете ще имат спасителни постове, медицински пункт и т. н.
Дружествата, определени за концесионери без търг или конкурс, са използвали прилежащите морски плажове към момента на откриване на процедурата за приватизация на “Хелио-тур-с” ЕАД, “Лазурен бряг” ЕАД и „Интертравълсървиз” ЕАД (преименувано на “ИТС 2005”) и преобразуването им в акционерни дружества. Те използват тези плажове и към настоящия момент. Концесионните договори ще бъдат сключени със задна дата – от момента, в който е осъществена приватизационната продажба на акции на дружествата.
Министерският съвет отказва да бъде продължен концесионният договор за плаж “Река Вая”, община Несебър, с правоприемника на концесионера “Голф хотели” АД. Концесионер от 2001 г. е сливенската фирма “Динамо хотели” ЕООД.
Договорът ще бъде преустановен поради пропуснат от новото дружество законов срок да подаде молба за правоприемник на концесионния договор.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |