В новините
 
28.06.2007 16:05   Новината е видяна 3461 пъти
Награждават пострадалите при вчерашния пожар огнеборци

 

Тримата самоотвержени бургаски огнеборци, които пострадаха вчера при гасенето на големия пожар, избухнал в складовата база на „Гранити” ще бъдат наградени от фирмата. С риск за живота си служителите Атанас Сарафов /33 г/, Радостин Вълков /33г./, Станимир Русев /35/ изпълниха служебния си и човешки дълг, но бяха обгазени и се наложи да им бъде оказана спешна медицинска помощ.

Вчера в Бургас избухна огромен пожар, който обхвана складовата база на най-големия дистрибутор на строителни материали за югоизточна  България Гранити ООД. Пожарът се разрази в следобедните часове на 27 юни 2007 година. Искрата е възникнала внезапно при горене на хартиени и найлонови опаковки от съседната фирма Магнис, се казва в прессъобщение на „Гранити”.  Тъй като двете фирми имат обща ограда, тя се е оказала лесна преграда за пламъците и 40 градусовите температури в Бургас. Силният пустинен вятър светкавично е разпространил стихията.

Причините за разразилия се пожар тепърва ще се изясняват от компетентните органи, но управителят на Гранити инж. Стоян Стоянов изключва версията за умишлен палеж, а по-скоро поради непредпазливост и немарливост на съседите. 

Щетите са значителни и все още не са окончателно изчислени. Изгорели са дървени материали, пластмаси, мокети, санитарен файянс, топлоизолационни плоскости, pvc тръби, лакове,  бои и други. В административната сграда също е невъзможно да се работи. Въпреки всичко персоналът е успял да изнесе компютри и важна документация от офисите. Складовата наличност, сградната база и целия материален ресурс на дружеството са застраховани в компания Алианц, но пропуснатите ползи от прекъсването на работния процес ще бъдат значителни. За да не се наруши ритъма на обслужване на клиенти, доставчици и подизпълнители, складовете в Слънчев бряг и Сливен ще поемат стокооборота. Работата ще се нормализира в най-бързи срокове и до седмица Гранити ООД ще достигне нормалните си пазарни обеми.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |