В новините
 
29.06.2007 22:20   Новината е видяна 4296 пъти
Един от водачите на протеста в “Пирогов” е давал съвети на Димитър Желязков – Очите

 

Скандален запис на разговор между лекар и пациент, който Нова телевизия предостави на МВР за експертиза, уличава един от водачите на протестиращите медици в “Пирогов”, стана ясно от изказване на министъра на вътрешните работи Румен Петков пред медии, предаде Агенция Фокус. 
Още преди 3 дни “Календар” поиска да се потвърдят или отхвърлят съмнения, че записът, излъчен през 2004 г. в ефира на Нова телевизия, съдържа данни за нарушаване на нормите на лекарската етика. Искането си отправихме с официално писмо до МВР на 26 юни. До този момент не сме получили резултати от експертизата. Досега се въздържахме да излъчим отново този запис, за да сме коректни и да сме облегнем на официалните данни на експертите. Сега ще ви покажем части от материала, излъчен преди малко по-малко от 3 години.
През 2004 г., когато различни заболявания положиха крак на мощни силови групировки, в болницата беше приет и скандалният бос Димитър Желязков-Митьо Очите. Тогава, преди дело срещу него за отвличане, той потвърди, че е настанен в “Пирогов” и не се чувства добре.


Димитър Желязков: “Аз съм се явявал постоянно в съда затова, че нямам проблеми. Явно съм го имал това. Исках да пътувам, ама ме задържаха в болницата. Вчера бяхме тука до НДК и се разкарвахме, вървях, вървях по улицата и ми стана лошо, прилоша ми”.



Няколко дни след това изписаха Очите. Седмица по-късно той отново не се яви в съда и разпоредиха задържането му. Магистратите се оказаха подозрителни към представения от адвоката документ, че босът имал високо кръвно и бил на домашно лечение.
Успяхме да открием запис, който демонстрира едно от измеренията на взаимното доверие между лекар и пациент.


Лекар: И тук зад гръдната кост, зад гръдната кост, нали и в гърдите - сърцебиене. Недостиг на въздух, прилошало ти е, прилошало ти е. Изпотил си се и си се свлякъл, като за секунда просто си загубил свят. Това се нарича синкоп. За секунда просто си изгубил съзнание. Поляли са те с вода, нали, свестил си се, всичко точно, но тази тежест в гърдите и тука, зад гръдната кост, остава. Това е. Аз ще ти пръсна едно лекарство под езика сега, като дойдеш в болницата, от него малко ще ти е минало, но ще продължава да я има тая болка... Болката ще изчезне, зад гръдната кост ще изчезне. Те ще ти включат лекарства. Някъде един час, след като ти включат лекарства, ще кажеш, че болката е изчезнала. Но тежестта, примерно, в дясната гръдна половина, е тука, продължава.
Димитър Желязков: Вдясно.
Лекар: Да, вдясно.
Димитър Желязков: Добре.
Лекар: Но по време на движение, по време на движение, като си ходил, като си се движил и ти е станало това нещо.
Димитър Желязков: Да.
Лекар: Изпотил си се, сърцебиене, свлякъл си се.
Димитър Желязков: Да, да.
Лекар: Недостиг на въздух, тука - болка зад гръдната кост и болка в гърдите.
Димитър Желязков: В гърдите.
Лекар: Да, в дясната половина. Като тази болка в гръдната кост, отива леко към рамото, към лявото рамо, запомни ли?
Димитър Желязков: Да, запомних.
Лекар: Защото това трябва да го разкажеш.
Лекар: Ще те питат, поне 10 човека ще те питат, разбираш ли?
Димитър Желязков: Значи...
Лекар: За първи път ти се случва такова нещо.
Димитър Желязков: Тука си бях ударил бедрото.
Лекар: От щанга нещо.
Димитър Желязков: Да и тука дойдох до София и както си вървях, нещо ми стана лошо, прималя ми... Иначе щях да тръгна за Несебър, обаче ми стана много лошо, прималя, направо ми прилоша...
Лекар: Много е важно, значи, изпотил си се, прилошало ти е, задух и болка. От това зависи дали нещата ще бъдат точни, или няма да бъдат точни. Разбираш ли? И сега като ти пръсна, ще кажеш: “Болката намаля”. Един час, след като ти включат лекарствата, болката ще изчезне.
Димитър Желязков: Добре.
Лекар: Да знаеш, не можем да осигурим ВИП-истории, защото... Не, ако не беше постановката, щяхме да осигурим ВИП. Сега, въпросът е, че като те свалим долу, ще гледаме максимално бързо да те изпишем, за да... Защото там е малко вей хайвей, братче, и там ще трябва или да вземем човек, който да седи и да пази, или нещо такова.
Димитър Желязков: Кога ще ме свалите долу?
Лекар: Ами примерно след 2-3 дена. Вторник-сряда ще гледам всичко възможно да направя.
Димитър Желязков: Ами гледайте да ме изпишете по-бързо.
Лекар: Сега, каква е вероятността да се разсмърдят много нещата? Ако има, ако има някакви инспирации. В смисъл, започнат някакви проверки, трябва веднага да знам, за да може да поставя мои хора на филтъра.
Димитър Желязков: Значи сега - казвам, че тука, къде паднах тука, щангите сега - смазах се нещо, поотмина ми и тука, както си вървях, ми стана лошо, изпотих се. Припаднах, дойдох тука в болницата, щях да тръгвам за Несебър, да ме видите.
Лекар: Да, болката... “Не мога да дишам” - да.
Димитър Желязков: Лошо ми е, потя се още целия, задушавам се, дойдох да ме видите какво става...
Лекар: Да, О’кей.






Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |