В новините
 
03.07.2007 18:53   Новината е видяна 5076 пъти
Радостин Кишишев: Влизам в политиката, защото искам промяна за Бургас към по-добро

 

Футболният национал Радостин Кишишев заяви, че става част от политиката и ще се заеме по-сериозно с делата на новоучредената партия „СРЕДНА ЕВРОПЕЙСКА КЛАСА”. Неин основател и главен двигател е бургаският общински съветник и предприемач Георги Манев. Кишишев е един от учредителите и членовете на изпълнителния комитет на ПП „СЕК”.

Преди дни едно от „ златните момчета „ на българския футбол Радостин Кишишев сподели своите сериозни намерения за работа в политиката и бизнеса с една цел –развитието и утвърждаването на Бургас като модерен европейски град.

 Г-н Кишишев съвсем за кратко бяхте в Бургас, но отделихте време и за сериозни разговори, свързани с политиката и бъдещето на Бургас

- „Сега заминавам за Англия и известно време ще отсъствам от страната и от Бургас, защото трябва да се включа в подготвителния лагер с моя отбор „Лестър”. Там футболният сезон вече започва. Въпреки, че ще съм на стотици километри бих искал да се знае, че вече имам нова задача, ново амплоа. Влязох в политиката и вече наред със сериозната ми работа на футболното игрище приемам и още едно предизвикателство - ставам отворен за обществени ангажименти, защото искам нещата в родния ми град да се променят към добро.

Вие приехте едно наистина ново предизвикателство включихте се в политиката. Дълго обмисляно ли бе от вас?

- Да наистина. Аз приех една нова отговорност и предизвикателство. Приех предложението и се включих в партията „ СРЕДНА ЕВРОПЕЙСКА КЛАСА”, чийто основател е Георги Манев. С Георги Манев се познаваме от много години, приятели сме, вярвам му, виждал съм го как работи за нашия град и за хората ,които живеят и се трудят в него. Смятам, че е изключителено почтен човек и вярвам, че това, с което се е захванал - да работи за създаването и утвърждаването на все още липсващата в България средна класа, ще успее. Откликнах много бързо на това, което Манев ми представи като идеи още преди няколко месеца. Видях добре формулирани цели, сходни с моето очакване за бъдещето ми в България. 

На учредителния конгрес на партията Вие бяхте представен от съпругата си Красимира, която гласува вместо Вас първите решения на новата партия.

- На учредителния конгрес на Средна европейска класа на 29 май 2007 г. упълномощих своята съпруга Красимира да ме представлява и да гласува решенията на форума, защото като едно нормално семейство, което иска да живее в България ние сме обсъждали идеите на партията. „Аз имах ангажименти с националния отбор на България, затова се наложи да упълномощя съпругата си. Въпреки, че не бях на това събрание искам да благодаря на всички онези привържениците на идеята за създаването на средна класа в България, които единодушно ме подкрепиха и избраха в 13-членния изпълнителен комитет на партия „СРЕДНА ЕВРОПЕЙСКА КЛАСА”. Искам да им кажа, че наистина осъзнавам с колко сериозни неща се ангажирам.

Г-н Кишишев вече сте в Англия 7 години. Свързвате ли бъдещето си с Бургас?

 - Естествено, че бъдещите ми планове са свързани с Бургас. Смятам до две-три години окончателно да се завърна в родния си град. До тогава се надявам картината в родината да се нормализира и да  мога да инвестирам всичките си спечелени навън пари тук в собствен бизнес, който да създаде нови работни места. Засега влагам пари в недвижими имоти, защото все още в България е трудно за развитие на бизнес. Имам възможности всичките си спестявания да инвестирам в чужбина, но аз обичам града си и смятам, че моето бъдеще е тук, в Бургас. Не случайно приемам и това  предизвикателство - политиката, защото искам нещата да се променят към по-добро и аз,  както и всички млади хора да работим и инвестираме у нас...

Как ще се развива в личен план Радостин Кишишев в близките години? 

 -Имам два варианта за развитие в личен план. Сигурно ще продължа с футбола. Още не съм избрал дали ще бъда  треньор, мениджър, футболен агент или спортен директор, но е сигурно, че ще се развивам и като бизнесмен. Със съпругата ми Красимира ще отворим и ще развиваме верига от ресторанти. Всичко в бъдещите ми планове и като личност, и като семейство е свързано  с Бургас. Ние вече имаме ресторант в Слънчев бряг, „Тополите”. Но не смятам да спирам до тук. Съвсем скоро в Бургас ще открия елитарно заведение с изискана европейска кухня. Такова в пълния смисъл на думата в града ни все още липсва на познавачите на кулинарното изкуство, говоря не само за гастрономическата част и доказаните марки питиета, говоря и за качествено ново обслужване.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |