В новините
 
05.07.2007 17:45   Новината е видяна 3988 пъти
Днес празнуват служителите на МВР

 

Министерството на вътрешните работи е едно от първите министерства, създадени след Освобождението на България от турско робство и възстановяването на българската държава с подписания на 3 март 1878 г. Сан Стефански мирен договор. То започва да функционира от 5 юли 1879 г. когато с указ № 1 на княз Александър Батемберг се формира първото българско правителство. За първи председател на Министерски съвет, министър на вътрешните работи и за министър на просвещението е назначен Тодор Брумов. От 1992 г. 5 юли - датата на създаването на Министерството на вътрешните работи е официален празник на служителите от вътрешното ведомство.
В първите години след Освобождението популярното название на ведомството е Министерство на вътрешните дела. През 1894 год. Когато министър-председател е Стефан Стамболов, то се променя в Министерство на Вътрешните работи. Основните сфери на дейност на Министерството тогава са вътрешните работи, народното здраве, ветеринарното дело, управлението на пощите, телеграфите и обществени дела. През годините с изясняване организацията на ведомството, в него остават основните, присъщи му и днес административни и полицейски функции.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |