В новините
 
10.07.2007 16:46   Новината е видяна 2887 пъти
Бургазлия е отвлеченият мъж в Нигерия

 

48 годишният Кирил Рафаилов Елефтеров е името на българина, който бе отвлечен заедно с британски гражданин в Нигерия, съобщи БТВ.
Според официалната информация, с която разполагат българските власти, той е работил за британската петролна компания "Експро груп" в южния нигерийски щат Делта.
Според източници на Франс прес Елефтеров и британецът са отвлечени от въоръжени мъже, които със скутери нападнали баржа, собственост на нигерийската нефтена компания "Маниполу".
Похищението станало в района Калабар.
В началото на 2006 г. различни сепаратистки настроени групи вдигнаха оръжие срещу петролната индустрия на Нигерия и чуждестранните компании, които добиват нефт по Атлантическото крайбрежие, припомня Франс прес.
От януари миналата година до сега в района на делтата на Нигер са отвлечени повече от 200 чужденци, работещи в петролните полета, обобщава агенцията.
През януари миналата година, пак в същия район, при подобни обстоятелства беше отвлечен българинът Милко Ничев. Той беше похитен заедно с инженер от Хондурас, британец и американец. И четиримата работеха за петролния гигант "Шел".
Ничев и колегите му прекараха в затворнически плен 19 дни. Четиримата бяха освободени на 30 януари.
В коментар за събитията агенция Ройтерс цитира анализатори, според които отвличанията на чужденци в основния нефтен район на Нигерия се дължи и на съперничеството на различни групи и партии преди предстоящите тогава избори за президент на страната.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |