В новините
 
09.07.2007 18:29   Новината е видяна 2982 пъти
Георги Манев поведе обединителното хоро

 

Лидерът на ПП “Средна европейска класа” Георги Манев поведе традиционното обединително хоро, което събра стотици жители и гости на Бургас на площад “Кирил и Методий” снощи.  Заедно с него се хвана и странджанската народна певица Жечка Сланинкова, която е и член на Изпълнителния комитет на партията. Тя поздрави бургазлии с една от най-хубавите си песни и призова да се задгърбят политическите разногласия и всички рамо до рамо да се обединят в името на българския дух и трудиции.
Инициативата е част от европейския проект на пиринския народен изпълнител Илия Луков под мотото "Хайде на хорото”, а неин спонсор в Бургас е на общинския съветник.
Традиционното обединително хоро вече премина през редица градове в страни от ЕС, предстои  на него да се хванат рамо до рамо българи и местни жители в градове в Италия, Франция и Германия. Целта е една единението на българите, които хващайки се на хорото рамо до рамо да загърбят проблемите и разделението и да си спомнят, че са Българи и във вените тече кръвта на дедите им.
В Бургас инициативата се провежда за втори път. Любимецът от пиринския край е избрал Бургас, за да изпее най-новата си творба „ Вричането на дякона Игнатий”. Песента е посветена на Васил Левски. Музиката към нея според автора е „божия искра”, текстът е на Елена Алекова, а аранжиментът на Георги Петков.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |