В новините
 
10.07.2007 18:57   Новината е видяна 3948 пъти
Омбудсманът срещу пропускателния режим в Слънчев бряг

 

Омбудсманът на Република България се обяви срещу пропускателния режим в Слънчев бряг и настоя за предприемане на действия за неговата отмяна.
В писмо до Главния прукрор и министъра на икономиката и енергетиката Гиньо Ганев настоява за установяване законосъобразността на въведения платен контролно-пропускателен режим в курортния комплекс.
Институцията на омбудсмана била сезирана от председателката на Управителния съвет на Сдружение „Съюз на собствениците” – Слънчев бряг.
Оплакванията на жалбоподателя били, че достъпът на граждани, търговци, туристи и собственици на обекти, които влизат и излизат от курорта с мобилни превозни средства, е силно ограничен. Поставени са бариери на всички входно-изходни артерии и се издават ограничен брой пропуски срещу заплащане.
Заповедта се позовавала на стари разпоредби, които с влизането в сила на Закона за туризма били загубили значението си. Другите основания на заповедта -Закона за движение по пътищата  и Правилника за прилагането също не съдържали клаузи, които да подкрепят така въведения платен пропускателен режим за движението на моторни превозни средства.
Според омбудсмана не е налице законово основание за въведените със заповедта суми за електронните магнитни карти, с които се осъществява влизането и движението на автомобили на територията на комплекса, както и таксуването на промени в тези карти.
През 2003 г. Върховна касационна прокуратура определи за незаконосъобразно въвеждането на контролно-пропускателен режим на територията на курорта „Златни пясъци”.

 

 





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |