В новините
 
10.07.2007 22:54   Новината е видяна 3567 пъти
Камено с висок кредитен рейтинг

 

Рейтинговата агенция “Глобал Рейтингс” присъди на Община Камено дългосрочен кредитен рейтинг АА /положителна перспектива/. Това е първата община в Бургаска област, на която агенцията е издала такъв сертификат. Той бе връчен на кмета Димитър Которов на официална церемония днес в общината от Венцислав Николов, член на съвета на директорите на „Глобал Рейтингс”.

“Това е признание , че сме направили механизмите на управление в общината прозрачни, представя ни като стабилен партньор и предизвиква доверие у бизнеса”, каза при получаването на сертификата Димитър Которов. Кредитният рейтинг е ефективен инструмент, който измерва риска за инвеститорите и дава сигурност на банките при финансиране. Той е гаранция за  конкурентоспособност при кандидатстване с проекти пред Европейските фондове.

Високият рейтинг е знак за доброто управление на общината, способността за генериране на допълнителни приходи, създаването на благоприятни условия за развитие на бизнес и увеличаване на работните места. Кредитния рейтинг е паспортът на общината пред финансовите  институции и големите инвеститори.

Агенцията, която го изготви е една от трите, работещи в областта на определяне на национален кредитен рейтинг.

При направения в съответствие с международно приетата методика на финансовите и кредитните институции цялостен анализ са взети предвид всички силни и слаби страни на Община Камено. 

На първо място сред положителните страни е посочено разумното управление на Общината – завършените проекти, финансовото състояние, привлечените инвестиции.

Сред останалите положителни страни са ниската задлъжнялост, големият потенциал за привличане на външни инвестиции,   потенциалът за генериране на значителни по размер допълнителни собствени приходи и др.

Като отрицателни са посочени  фактори, валидни за всички общини в страната, свързани преди всичко с липсата на финансова децентрализация за общините, което  пречи за реализацията на по-гъвкавото управление на финансите.

На церемонията днес присъстваха представители на Бургаската търговско промишлена палата - Цанков Иванов- председател, Димитър Николов – зам. председател и лидер на КРИБ Бургас, представители на бизнеса.

Кредитният рейтинг ще даде възможност на община Камено да кандидатства по нови проекти от европейските фондове, както и ще е сигнал към инвеститорите за това, че общината е прозрачна и стабилна, за да вложат парите си в нея. 





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |