В новините
 
12.07.2007 20:29   Новината е видяна 4007 пъти
Хотели свалят цените наполовина, не могат да се напълнят

 

Българските хотелиери свалят цените от началото на летния сезон, за да напълнят леглата си, каза вчерапредседателят на Държавната агенция по туризъм (ДАТ) Анелия Крушкова. “Трудно е да се прецени каква е ситуацията по Черноморието, защото информацията от хотелиерите е противоречива”, коментира Крушкова. Реалният процент може да е и по-голям, но е факт, че част от собствениците на хотели са изключително притеснени. Тези на първа линия, които предлагат сравнително добро обслужване, имат клиенти. Най-тревожно е положението при най-големите. Факт е обаче, че част от големите хотели са свалили цените до 45% от началото на сезона. Председателят на ДАТ отказа да коментира търговската политика на различните представители в бранша. Единствено сподели, че свалянето на цените в момента няма да е основание през следващата година те да ги вдигнат с 50 на сто.

Намаление от 3,85 процента на чуждите туристи от страни извън ЕС  са регистрирали през първите пет месеца на година. Най-сериозен отлив е отчетен от съседните страни Сърбия и Черна гора (80 %) и Македония (74%). Независимо от това 211 обекта по Черноморието очакват да получат категоризация.

Според изнесените от ДАТ данни, за първите четири месеца на 2007 година българите, които са летували извън страната, са похарчили 389 млн.евро, което е с 16,5 на сто повече спрямо същия период на миналата година. За януари-края на май близо 1,7 млн.български граждани са почивали извън България. Анелия Крушкова уточни, че българите предпочитат да не излизат от границите на Евосъюза и да харчат все повече в чужбина.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |