В новините
 
14.07.2007 21:31   Новината е видяна 4827 пъти
Криза за лекарства в небесърско село

 

Несебърското село Тънково е изправено пред сериозна криза за лекарства. Това алармираха на среща с представителите на партия „ДЕЛА” местни жители. Хората са принудени да пътуват до Слънчев бряг, за да си набавят дори  и най- елементарните медикаменти. Проблемът ескалира с всеки изминал ден и заради увеличения брой жители на селото през летния сезон.
В Тънково медицинското обслужване се осигурява от фелдшер и медицинска сестра, които имат забрана да продават лекарства. Най- потърпевши от ситуацията са възрастните хора и майките с деца. „Това положение е абсурдно. В селото вече се заселиха десетки английски семейства, на които ни е трудно да обясним, как е възможно да няма откъде да си купят медикаменти”, казаха още на срещата с представителите на „ДЕЛА” местните жители. 
Проблемът с липсата на лекарства е още по- наболял и заради липсата на канализация и лошото сметоизвозване в селото. „Изложени сме на риск от епидемии и зарази”, оплакаха се тънковци. Живеещите в селото англичани, които бяха изненадани от посещението на ДЕЛА споделиха, че боклукът край Тънково мирише, а местната канализация често прелива и това застрашава здравето на хората.
Според Атанас Терзиев, председател на „ДЕЛА” не е редно в една от най-богатите общини в България да няма канализация и че проблемите в селото са решими, но липсва воля за това в общинското ръководство. Терзиев подчерта, че канализацията може да бъде доизградена, ако се построи пречиствателна станция.
„Ситуацията в селото е като по „татово време” и пътищата в района се оправят единствено преди появата на президента и премиера на страната”, заявиха още тънковци. Представителите на „ДЕЛА”, сред които Николай Червенков и строителният предприемач Чавдар Александров се ангажираха да настояват за решаването на основните проблеми на Тънково и неговите жители, както и за изграждане на стадион в селото. От години кметовете се изреждат и обещават, че ще изградят спортното съоръжение, но резултати до днес няма.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |