В новините
 
17.07.2007 18:02   Новината е видяна 3708 пъти
Нефтохимиците с ултиматум към ръководството

 

Протестиращите нефтохимици дадоха ултиматум на ръководството да започнат преговори за постигане на споразумение по исканията им. В противен случай напрежението ще ескалира.
“Настояваме в срок до 18 юли избрани от работниците представители да започнат преговори с работодателя за постигане на споразумение по проблемите и исканията на работещите», се казва в декларация на инициативния комитет на работещите на плащадката на Лукойл Нефтохим, която бе входирана тази сутрин в деловодството. Тя е адресирана до ръководствата на "Лукойл Нефтохим Бургас" АД, "Механичен завод - Балкани" АД, "Балкани ЛК" ЕООД, "СЖС България" ЕООД, "Нефтохимтранспорт" АД, "ЛТСБ" ЕООД.

Работниците предупреждават, че протестните им действия ще продължат до подписване на споразумение с работодателя, чрез което да се поемат конкретни ангажименти за постигане на реални резултати по исканията им.
”Изразяваме решителността си да отстояваме трудовите и човешките си права с всички законови средства, включително протестни действия, чието ескалиране след 18 юли се дължи на липсата на социален диалог в продължение на година и половина, се казва още в декларацията.
Междувременно тази сутрин работници от нощна смяна отново си тръгнаха пеша от работа. Те настояват трима техни колеги, които бяха увелнени в края на миналата седмица да бъдат върнати на работа.
До този момент няма споразумение между служителите на “Нефтохимтраспорт” и ръководството на дружеството.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |