В новините
 
19.07.2007 18:05   Новината е видяна 8337 пъти
Изгонен от Несебър кораб акостира в Бургас

 

Корабът-атракцион "Черната перла" акостира на централния бургаски плаж, съобщи Агенция Фокус. За пристигането на кораба информираха очевидци. Те съобщиха, че в момента багер копае пясъка на централния бургаски плаж, за да изгради канализацията на бъдещия атракцион.
Корабът "Черната перла" бе изгонен скандално от Несебър в средата на миналия месец. По разпореждане на община Несебър със заповед на кмета Магдалена Мандулева и със съдействието на полицията бе връчена заповед за премахването на атракциона, който се намира на яхтеното пристанище в Несебър. Жителите на Несебър тогава се възпротивиха на плаващият кораб-ресторант, който пречеше на лодките и се оказа, че е работил неправомерно като дискотека. Дървеният кораб "Черната перла" е собственост на бизнесмен от Несебър, който преди време стана известен с изграждането на изкуствения остров до южния плаж в Несебър. Заради този незаконно изграден изкуствен остров община Несебър дори сезира прокуратурата. Въпреки сканадала и констатациите на РДСК, че съоражението е незаконно, изкуственият остров продължи да се строи с бързи темпове.

През летния сезон миналата година плаващият ресторант на яхтеното пристанище в Несебър е работил законно, след като морската администрация в Бургас е издала разрешителни за пребиваването му в Несебърския залив. Този сезон обаче собствениците му не разполагали с необходимите документи и затова корабът бе изгонен от залива. Сега скандалният кораб-дискотека се появи на централния бургаски плаж. Само преди дни от областна управа констатираха, че състоянието на централния бургаски плаж е лошо. Той не е почистен, няма шамандури и медицински пункт, душовете и тоалетните не работят. Издадени бяха предписания на стопанина Мариана Щерева да отстрани нередностите.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |